Rss Feed
  1. Pláč?!

    pondělí 16. listopadu 2015

    Jelikož máme opravdu hodně zvířat každý den s nimi prožívám velmi emotivně, v mém případě je bohužel jasně vedoucím rozpoložením pláč, v průběhu let jsem se tak naučila rozpoznávat všechny druhy pláče. 

    1. pláč "slzy štěstí" 
    Tento druh pláče se v průběhu let změnil asi nejvíce, dříve jsem štěstím plakala když se nám narodilo hříbě nebo ovečka, nebo jsem úspěšně resuscitovala rybičku, která vyskočila z akvárka... Deska brečím štěstím pokaždé když nemusím vést domů Patrika, nemusím sbírat vajíčka, dojit kozy, nebo po Zaječí nahánět 20 ptáků, který ulítly Daniele ze zahrady.

    2. Agresivní pláč
    Agresivní pláč je typický v situacích kdy vás Patrik táhne za nohu na vodítku a vy nemůžete nic dělat, v duchu si přísaháte, že jakmile bude Patrikův koitus s Růženou u konce a někdo vás dostane z vodítka, sbalíte se, odstěhujete se a celej ten cirkus tady už nikdy nezažijete 

    3. Bezmocný pláč
    Bezmocný pláč je takový, kdy je vám už všechno jedno, klečíte na kolenou a s rukama lomícíma k nebi hlasitě vzlykáte... Tento stav mívám například v situacích, kdy nám všichni ptáci (bohužel nevim co jsou zač, máme jich asi 8 druhů) uletí na rybník... Když po 4 hodinách, konečně pochytatáte 19 kusů a ten jeden, poslední se nenechá chytit... Opravdu bezmocný pláč ovšem začíná až ve chvíli, kdy přistoupíte na návrh Danielky převléct se za kačera, tancovat zásnubní tanec a doufat, že se ten poslední pták nechá sbalit a vy ho chytíte... V tomto případě už vám jakožto zadostiučinění nestačí polapení opeřence, nýbrž vidina nedělního oběda v hlavní roli právě s husou/kachnou/perličkou/slepicí.

    4. upřímný pláč
    To je takový pláč, kdy brečíte protože je to prostě přirozený.... Třeba když vás pošlape kůň, natrká vás koza když se ji jen snažíte vysvětlit, že 9 souloží denně stačí, že teď se jde prostě spát nebo když cítíte Patrika, to pak brečíte fakt dlouho a fakt upřímně ...

  2. 0 komentářů:

    Okomentovat